A/ZDatumLocatie

Toegankelijkheid

Met DanceAble #2 streeft Holland Dance Festival ernaar een event neer te zetten dat zo goed mogelijk toegankelijk is voor iedereen.

Publieksbegeleiders

Zowel tijdens de voorstellingen als het symposium zijn publieksbegeleiders aanwezig om vragen te beantwoorden en te assisteren. De begeleiders zijn herkenbaar aan de speciale badges.

Rolstoeltoegankelijkheid

De theaters waar het event plaatsvindt (Korzo theater, Theater aan het Spui) zijn  rolstoeltoegankelijk: er zijn rolstoelplekken in de zalen en studio’s en er zijn rolstoeltoiletten. Toch zijn de theaters niet volledig toegerust op rolstoelgebruik. De wachttijden bij een lift of toilet kunnen daarom iets langer zijn.

Blindengeleidenhonden

Blindengeleidenhonden zijn zowel in het Korzo theater als in Theater aan het Spui welkom. We stellen het op prijs indien u dit van tevoren bij het desbetreffende theater aangeeft. In beide theaters is geen ringleiding aanwezig.

Doventolk

Tijdens het DanceAble symposium is er een doventolk aanwezig die de plenaire gedeeltes vertaalt.

Stroboscopen en rook

Op het moment van schrijven, is het niet bekend of tijdens het programma van DanceAble #2 gebruik wordt gemaakt van stroboscopen of rook. Mocht dit zo zijn, dan vermelden wij dat t.z.t. op de  website.

Parkeren

Houdt u er rekening mee dat het in de buurt van het Korzo theater lastig is om te parkeren en er geen invalideparkeerplaatsen zijn. De dichtstbijzijnde parkeergarage is de Torengarage (Geest 1). Tevens is er rond het Korzo theater geen ‘Kiss & Ride’-zone. Wel kunt u voor het Korzo theater in de Prinsestraat kort stoppen om iemand uit te laten stappen en hierna een parkeer­plek zoeken. Ook bij Theater aan het Spui zijn geen invalideplaatsen. De dichtstbijzijnde parkeergarage is Parkeergarage de Veerkaden (Amsterdamse Veerkade 30). Het Spuiplein is op dit moment opgebroken.

Openbaar vervoer

Bus
De meeste bussen in Den Haag zijn rolstoeltoegan­kelijk: veel bussen hebben een verlaagde instap of een loopplank. Indien u vanaf Den Haag Centraal naar het Korzo theater reist, kunt u bus 22 (richting Duindorp) of bus 24 (richting Kijkduin) nemen. U stapt uit bij halte Kneuterdijk, die zich op ca. 500 me­ter van het Korzo theater bevindt. Reist u vanaf Den Haag Centraal naar Theater aan het Spui, dan neemt u ook bus 22 (richting Duindorp) of bus 24 (richting Kuikduin) en stapt uit bij halte Centrum. De halte bevindt zich op ca. 250 meter van Theater aan het Spui.

Tram
Komt u met de tram, houdt dan rekening met de lijn die u neemt. Lijn 1, 6, 12 en 16 zijn niet rolstoeltoe­gankelijk: de oude rood-beige trams die rijden op deze trajecten maken gebruik van een hoge instap met traptreden. De Randstad Rail is daarentegen wel toegankelijk voor rolstoel- of scootmobiel gebruikers, mensen met een rollator of visuele handicap, doordat zij een gelijkvloerse instap hebben vanaf het perron. Reist u vanaf Den Haag Centraal naar het Korzo thea­ter, neem dan lijn 2 (richting Kraayenstein), lijn 3 (rich­ting Den Haag Loosduinen) of lijn 4 (richting Den Haag De Uithof) en stap uit bij halte ‘Grote Markt’. Vanaf de Grote Markt is het ca. 500 meter naar het Korzo theater. Reist u vanaf Den Haag Centraal naar Theater aan het Spui, neem dan ook lijn 2 (richting Kraayenstein), lijn 3 (richting Den Haag Loosduinen) of lijn 4 (richting Den Haag De Uithof) en stap uit bij halte ‘Spui’. Vanaf het Spui is het ca. 250 meter naar Theater aan het Spui.