A/ZDatumLocatie

Heb jij je al aangemeld voor Winter Dansimpuls van Holland Dance op 11 en 12 februari? Winter Dansimpuls is hét moment om aan je skills als dansdocent te werken en je te laten inspireren door ervaren docenten en je collega’s. Holland Dance organiseert in samenwerking met NBDO Dansbelang dit inspirerend weekend dat geheel in het teken staat van kracht in relatie tot dans, dansdocentschap en dansers.

5 redenen waarom je de Winter Dansimpuls niet moet missen!

 1. Je ontdekt en versterkt je eigen kracht als dansdocent
  Werk aan je eigen unieke kracht als dansdocent zodat je jouw danspassie en kennis nog krachtiger kunt overbrengen op je leerlingen. Je doet dit in verschillende workshops waarin niet alleen je eigen dansvaardigheid maar ook je methodisch-didactische vaardigheden centraal staan.
 2. Je leert hoe je je leerlingen in hun kracht zet
  Ontdek inspirerende manieren om jouw leerlingen, van welk niveau dan ook en uitgaande van hún mogelijkheden, in hun kracht te zetten. Wat heb jij daarvoor nodig en wat hebben zij van jou nodig? Ervaar het tijdens verschillende workshops en laat je inspireren door je collega’s en de experts.
 3. Je werkt aan je eigen fysieke kracht
  Tijdens de workshops kun je ook specifiek aan fysieke kracht werken. We gaan onder meer in op opbouw van en omgaan met spierkracht, dynamiek, energie en flow in de dansles. Daarnaast kijken we hoe je gericht en bewust jouw energie kunt ‘vormgeven’ om jouw kracht als dansdocent te vergroten en te verrijken. En, hoe vind je een goede balans tussen het geven en ontvangen van energie in de les, waardoor jij jouw krachten op verantwoorde wijze inzet.
 4. Je ontdekt meer over de creatieve elementen van een krachtige voorstelling
  Welke elementen dragen bij aan een krachtige vertaling van dans in de les of bij een podiumpresentatie? Van artistiek concept en creatief proces tot muziek, aankleding en technische aspecten als licht, allerlei verschillende elementen dragen bij aan het sterk neerzetten van de dans. In diverse workshops komen inspirerende mogelijkheden voorbij.
 5. Je ervaart hoe je krachtig kunt communiceren met je publiek door middel van dans
  Duik in de non-verbale en expressieve kracht van dans zowel in de les als in het theater en ervaar dansbeleving voor jou, jouw leerling en de bezoeker bij een voorstelling.